Búzafinomliszt BL-55
Ez a búza finomliszt finomőrlésű héjrészt nem tartalmaz, ezért a magbelsőre jellemző színű, tehát fehér. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozáshoz, palacsintatésztába, valamint kalácsokhoz, kelt tésztákhoz és...
Búzafinomliszt BL-55
Ez a búza finomliszt finomőrlésű héjrészt nem tartalmaz, ezért a magbelsőre jellemző színű, tehát fehér. Főleg cukrászati termékek és a péksütemények előállítására használják. Háztartásokban pedig sűrítéshez (habaráshoz, rántáshoz, lisztszóráshoz), panírozáshoz, palacsintatésztába, valamint kalácsokhoz, kelt tésztákhoz és...
Buzarétesliszt BFF-55
A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik. Speciális szerkezetű, a finom lisztnél nagyobb szemcseméretű liszt, mely kimondottan a rétesek alapanyaga. Emellett használható szószok, nokedli, omlós tészták, piskóták és keksz...
Étkezési búzadara
A búzamag belsőjének nagy szemcsés őrleménye. Fehéres krémszínű, kismértékben a daraszemcsére tapadó héjat is tartalmaz. Az asztali darában csírarészecskék is előfordulhatnak, amelyek nagy tápértéket biztosítanak a terméknek. A búzadara a lisztgyártás köztes terméke. A hagyományos magyar konyha alapvetően grízgaluska, tejbegríz és...
Félfogós búzaliszt BL-42
A finomliszt és a rétesliszt megfelelő arányú keveréke a félfogós búzaliszt. Hasonló termékek készíthetőek belőle mint a búzafinomlisztből. A finomlisztnél érdesebb tapintású, nagyobb szemcseméretű őrlemény. Mivel sikértartalma (a gabonafélék szemtermésében előforduló, vízben nem oldódó fehérjék együttese, amelyek főként a tészta...